Újratervezés

Az Újratervezés – azon kívül, hogy Tóth Barnabás szenzációs kisfilmjének a címe ˜–, néha javasolt alkalmazni az autónkon kívül is, az élet más területein. Ezt tettem én is, amikor tavaly év végén célként kitűzött olimpiai távú triatlon versenyt lemondtam, és helyette beneveztem a szeptemberi félmaratonra.


Decemberben azt terveztem, hogy a januári térdszalag műtétemet követő regenerációs folyamat közben használt úszó-, kerékpár- és futóedzéseket folytatom, és a megtett távokat emelve lépésről lépésre eljutok arra a szintre, hogy elindulhassak az 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló versenyen. A regeneráció sikerült, 9 hónap alatt visszanyertem a térdem normál állapotát, viszont a folytatás sajnos idő hiányában nem a tervek szerint sikerült. Kezdő vállalkozóként a - szerencsére - sok munka miatt többször kellett edzést halasztanom, vagy kihagynom, ami egy idő után olyan lemaradást okozott a felkészülési tervhez képest, hogy át kellett gondolnom az indulást. Végül, mérlegelve az edzettségi állapotom, úgy döntöttem, hogy jövőre halasztom a versenyt. Viszont, hogy ne maradjak kihívás nélkül, helyette beneveztem a szeptemberi Wizzair félmaratonra, amire így, egy kicsit felszabadulva az elmaradt edzések miatti nyomás alól, el is kezdtem készülni.

Hogy miért is írom mindezt egy karrier coachinggal foglalkozó oldalon? Mert az újratervezés a szakmai pályafutásunknál is működhet, ha átgondoljuk, hogy

- a megfelelő helyen vagyunk-e,
- jelenleg ott tartunk-e a karrierünkben, ahol anno terveztük,
- biztosítva van-e a szakmai fejlődésünk,
- azzal foglalkozunk-e, amivel igazán szeretnénk,
- megbecsülik-e a munkánkat – és nem csak anyagi értelemben.

Ha esetleg valamelyik kérdésre nemleges a válasz, akkor érdemes újratervezni, hogy mindenki a saját triatlonját mikor is tudja teljesíteni, és addig milyen úton tud eljutni.